Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@07:50:19 GMT

چهار ایستگاه شتاب نگار برخط در لرستان راه اندازی شد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۰۱۷۱

چهار ایستگاه شتاب نگار برخط در لرستان راه اندازی شد

مدیر روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی لرستان گفت: چهار ایستگاه شتاب نگار برخط در خرم آباد، بروجرد، دورود و الشتر راه اندازی شد.

به گزارش قدس آنلاین، "امیر شاهیوند"  ضمن اشاره به تهیه و تدوین آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰)، افزود: این آیین نامه جزو سرآمدترین مدارک مهندسی کشور بوده و نقش موثر و سازنده آن، باعث ضابطه مند شدن ساخت و ساز ایمن و مطمئن در کشور و در نتیجه کاهش خسارات ناشی از زلزله شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی توضیح داد: برای طراحی ساختمان ها در برابر زلزله، به برآورد شتاب زلزله نیاز است که آیین نامه های طراحی ساختمان در برابر زلزله، محتمل‌ ترین شتابی را که در آینده و در عمر مفید هر سازه ممکن است در اثر وقوع یک زلزله ایجاد شود، در اختیار طراح قرار می دهند.

شاهیوند تصریح کرد: در تقسیم بندی کشور بر این اساس، چهار منطقه‌ مختلف با سطوح خطر لرزه‌ای متفاوت شامل مناطق با خطر نسبی کم، متوسط، زیاد و بسیار زیاد مشخص شده است.  

وی گفت: با توجه به شرایط زلزله خیزی لرستان، مرحله دوم توسعه شبکه شتاب نگاری استان لرستان با مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در دستور کار قرار گرفت و با مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی، ۱۲ محل جهت نصب و راه اندازی ایستگاهها انتخاب شد.

به گفته وی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، متولی شبکه شتاب نگاری زلزله در کشور، مرجع مهمی برای طراحی سازه های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله است از این رو با پیگیری های صورت گرفته، در فاز اول توسعه، زمینه نصب و راه اندازی چهار دستگاه شتاب نگار برخط نسل جدید در در شهرهای خرم آباد، بروجرد، درود، الشتر مهیا شد.

وی تصریح کرد: این دستگاه ها، جنبش زمین و حرکت های تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را برخط در اختیار قرار می‌دهند و امکان بسیار خوبی را برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری شهر فراهم می‌کنند.

مدیر روابط عمومی راه و شهرسازی لرستان ادامه داد: در صورتی که از مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، می توان دریافت کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیشترین خسارت به آن وارد شده است و بر اساس این اطلاعات، نیروهای امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است.

شاهیوند نقش آموزش را در فرآیند پیش بینی و پیشگیری از وقوع بحران، برخورد و مداخله در بحران و سالم سازی بعد از وقوع، مهم دانست و اظهار داشت: این مهم باید در دستور کار دستگاههای مختلف استان قرار گیرد، تا تمام جنبه های برنامه ریزی برای مراحل مختلف بحران لحاظ شود.

وی با بیان اینکه بیش‌ از ۲هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه غیررسمی در لرستان وجود دارد گفت: بخش عمده ای از این سطح در شهرستان بروجرد است به نحوی که ۱۴ هزار بنای ناپایدار در این شهرستان وجود دارد که به دلایلی از قبیل رعایت نکردن معیارهای فنی و مهندسی در ساخت بنا، شبکه ارتباطی ناکارآمد، برخوردار نبودن از تاسیسات و تجهیزات شهری، بیش تر از سایر بافت های شهری در معرض خطر زلزله قرار دارند.  

وی تاکید کرد: بنابراین باید یکی از اهداف اصلی برنامه‌ریزان شهری ضرورت کاهش آسیب پذیری شهرهای استان در برابر زلزله باشد که ایستگاه های شتاب نگار نقش مهمی در این فرآیند ایفا می کنند.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایستگاه شتاب نگار برابر زلزله راه اندازی شتاب نگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیر تعاون روستایی لرستان گفت: ۲۶ مرکز خرید تضمینی گندم و ۹ مرکز خرید کلزا در سطح استان تا پایان فصل برداشت فعال هستند و با توجه به نزول رحمت الهی و کیفیت مناسب مزارع، پیش بینی می‌شود سال زراعی خوبی برای کشاورزان این خطه باشد.

غلامعلی فتحی با بیان اینکه استان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور است افزود: امید می‌رود با برنامه ریزی‌های صورت گرفته، مشکلی از لحاظ خرید محصولات کشاورزان از جمله گندم و دانه روغنی کلزا نداشته باشیم.

فتحی گفت: با بازدید از مراکز خرید گندم وتشکیل تیم‌های نظارتی مختلف تلاش می‌کنیم تا مشکل کمیسیون‌های خرید به کمترین میزان برسد.

به گفته وی طی سال زراعی جاری ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان برای سه محصول گندم، جو و کلزا در سامانه کشت قراردادی ثبت شده است که علاوه بر خرید تضمینی هزینه‌های حمل و بیمه محصول نیز در قرارداد‌ها مشخص و به کشاورزان کمک می‌شود.

بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان وجود دارد، سطح زیر کشت کلزا در استان بیش از سه هزار و۵۰۰ هکتار است و و تولید گندم طی سال گذشته در حدود ۲۳۵ هزار هکتار اراضی استان از ۱۲۳ هزار تن به ۵۳۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • ۵.۷ میلی‌متر باران در لرستان بارید
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • چهار روز تا مرحله دوم انتخابات مجلس در خرم آباد
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود